Muma Padurii vrea sa reimpadureasca Romania. Pentru Filip si Robert, cei 2 copii ai Padurii, Romania va fi verde, orientata catre natura si cu paduri tinere; cu oameni responsabili si educati suficient de mult cat sa respecte mediul; cu oameni mandri sa fie romani si care se falesc cu patria lor.

Cum va avea Muma Padurii 1 milion de copaci noi?

Tu cumperi un produs 100% faurit cu materiale romanesti, de tineri romani institutionalizati si Muma Padurii doneaza pentru plantarea unui puiet si ingrijirea lui de dupa, celor de la Tasuleasa Social impreuna cu care se fac plantarile efective de 2 ori pe an.

 

Mama Padurii, ocrotitorul suprem al tuturor Padurilor, cea care isi cunoaste fiecare copil dupa nume, cea care ii ajuta pe toti cei care au sufletul curat si intentiile bune sa isi gaseasca drumul inapoi a fost portretizata in basmele romanesti ca Muma Padurii, un personaj negativ. Totusi, tot ce a facut Muma Padurii a fost sa ne atraga atentia tuturor ca ea si copiii ei, copacii, sunt in pericol pentu ca omul prin toate actiunile lui dezechilibreaza un intreg sistem, intr-un ritm alert, nenatural, nesustenabil si de multe ori ilegal. Muma Padurii plange dupa fiecare copil al ei, este furioasa pe oameni si pe lacomia lor.

 

Resursele naturale de astazi, ce a mai ramas din ele, trebuie sa existe si maine. Resursa de lemn din Romania nu este nesfarsita. In lipsa unei infrastructuri adecvate pentru administrarea Padurilor, a unei viziuni unitare pe termen lung pentru protejarea Padurilor, a unui plan plan unitar pentru educarea in spiritul responsabilizarii sociale, 2 tineri ambitiosi: Filip Baschir si Robert Szkokan au luat lansat: www.mumapadurii.com/ un proiect de suflet care face un puternic call to action pentru responsabilizare si actiune colectiva, pentru un viitor mai bun cu un aer mai respirabil, un proiect care o va ajuta pe Muma Padurii sa-si reintre in drepturi cu cei 1 milion de copaci noi plantati.

 

„A fost odata ca niciodata,

ca de n-ar fi nu s-ar mai povesti.

Au fost doi feciori,

S-o padure mare, lata

Mare fericire era fiecare-ntalnire

Pasarile ciripeau, frunzele fosneau

Caprioarele-alergau si florile infloreau.

‘’Omu’ nu-i om destul daca n-are

codru’ lui.’’

Apoi cica intr-o zi, napasta se prigoni

Peste pruncii codrului si sufletul norodului

Pasarile au tacut si drujbele au inceput.

Si-apoi feciorii tare au mai plans

Raiul lor s-a dus, cantul a apus.

‘Ce-i omu’ fara codru’?

Si asa s-au luat la drum

si merg ei o zi, si merg doua,

si merg patruzeci si noua.

 

 

Pana cand sunetul de drujba nu a rasunat chiar din spatele casei, toata povestea asta cu padurile Romaniei pareau doar o alta criza din multele crize prezente pe meleagurile noastre. Cand auzi cum cad la pamant arbori mai inalti ca un bloc cu 4 etaje si se izbesc de pamant parca incepi sa privesti altfel lucrurile. Aia era padurea copilariei noastre…

Atunci am decis ca vrem sa facem ceva! Si din dorinta asta se naste Muma Padurii! Din dorinta de implicare. Din dorinta de a nu fi martorul tacit al unui masacru care ne va afecta pe toti.”

Filip Baschir si Robert Szkokan, Muma Padurii

 

 

Ce faci cand cumperi Bratara Padurii?

  • Plantezi un copac pentru fiecare bratara achizitionata.
  • Sustii tinerii institutionalizati sa isi valorifice munca si sa sustina activitatile Asociatiei Un Loc care i-a reintegrat in societate.
  • Dai un exemplu si responsabilizezi prin comunicarea actiunilor tale.
  • Asiguri un viitor mai sanatos pentru Romania si nu numai.

 

 

Bratarile Padurii sunt impletite cu drag de tineri institutionalizati care se reintegreaza in societate. Bratara unisex este realizata din fir de bumbac 100% produs in Romania si ambalata in hartie reciclata si in plastic biodegradabil.

 

Copii nostri vor respira un aer mai curat, vor avea posibilitatea sa exploreze o padure tanara, neexploatata. E momentul sa ne informam, sa ne autoeducam responsabil, sa fim un exemplu pentru generatiile viitoare.

 

 

O bratara, un copac.

MumaPadurii.com