Eveniment conex Romanian Design Week 2020

La 10 ani de la infiintare, Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana isi schimba sediul si devine Assamblage – Institutul de Arta si Design. Discursul si misiunea se extind intr-o noua directie educationala multidisciplanara, adaugand cursuri si workshop-uri noi de ceramica, gravura, fotografie, desen, prototipare 3D, marketing cultural si multe altele. Un nou spatiu creativ de studiu, dialog si experiementare, gazduit intr-o casa din Strada Dimitrie Racovita nr. 18.

Assamblage a fost fondata in Octombrie 2010 la initiativa designerului David Sandu ca prima platforma educationala din Romania dedicata designului de bijuterie, constituind o piatra de temelie pentru noua generatie autohtona de artisti si designeri contemporani. In cei 10 ani de activitate, scoala a sustinut peste 220 sesiuni de cursuri si workshop-uri tematice si inglobeaza peste 700 absolventi.

In perioada 16-18 septembrie 2020 vor avea loc trei evenimente dedicate in cadrul Romanian Design Week – o serie de trei conferinte si tururi ghidate gazduite de Assamblage si Carbon14, gazduite in noul sediu.

>>16 septembrie, 18.30 – 20.30
1. David Sandu si Andreia Gabriela Popescu – “Assamblage 10 ani. De la scoala de bijuterie contemporana la institut de arta si design”
2. Liviu Puzderca – “O abordare creativa a modelarii si printarii 3D pentru bijuteria contemporana”

>>17 septembrie, 18.30 – 20.30
1. Afrodita Blasius – “Marketing creativ – Ratiune si simtire”
2. Matei Serban Sandu – “Gravura si principiile de baza ale imprimarii”

>>18 septembrie, 18.30 – 20.30
Razvan Popa – “Ceramica in dialog cu bijuteria contemporana”
Stefan Vartolomei – “Fotografia de bijuterie. Instrument esential de promovare.”

Participarea este gratuita si se face exclusiv pe baza de rezervare prealabila la 0767.958.572. Evenimentele se defasoara in conditii de siguranta si cu respectarea normelor de distantare sociala. Participantii sunt rugati sa poarte masca de protectie pe perioada desfasurarii evenimentului in spatiile comune din interior.