The Journey of a Rug

Atelier Kairos este un brand tânăr românesc de covoare statement lucrate manual și exclusiv la cererea clienților, care combină meșteșugul tradițional cu design-ul contemporan creat în România, desâvârșit prin arta artizanilor de covoare din Nepal, moștenitori de secole a tehnicii de țesere tibetane.

 

Atelier Kairos a fost lansat oficial în toamna anului 2020 de către duo-ul Horia Bercă & Sorin Urziceanu. Cei doi au expertize în domeniul IT, respectiv arhitectură și se cunosc din copilărie, de pe băncile școlii primare.

Pasiunea celor doi pentru design și pentru consumul responsabil a dus către crearea primului brand românesc de covoare lucrate manual, prin proceduri etice și ecologice și tehnici hand knotted atent executate într-un atelier nepalez cu o expertiză de trei generații.

 

Colecția Atelier Kairos cuprinde 3 modele de covoare ce pot fi personalizate în funcție de dimensiune, prin combinarea celor mai bune fibre naturale (lână tibetană de la oi tibetane, mătase naturală și canepă) și o paletă de 600 de culori și vopsele premium, de proveniență elvețiană.

Covorul “Aventurine” este inspirat de piatra recunoscută pentru proprietățile sale terapeutice, numită și “piatra dezvoltării personale”.

Covorul “Carousel” este un omagiu adus optimismului și speranței. Iar covorul “Wabi-Sabi” este inspirat de conceptul japonez wabi-sabi, de “frumusețea imperfecțiunii”, asociat cu pacea, serenitatea și progresul vieții.

 

Toate covoarele Atelier Kairos sunt lucrate în tehnica înnodată manual cu 155,000 de noduri pe metru pătrat, devenit trademark-ul brand-ului. Fiecare covor, creat la cererea clientului, este desăvârșit în funcție de dimensiunea și complexitatea design-ului. La realizarea unui singur covor lucrează între 30-40 de artizani. Procesul de producție al unui covor cuprinde mai multe etape care au în vedere sustenabilitatea,  unul dintre dezideratele brand-ului. Dintre aceste etape menționăm: procesul de vopsire, urmat de spălarea covoarelor – se folosește un sistem de filtrare și reciclare a apei, cu impact redus asupra comunității sau a grădinilor acestora, iar la final – finisarea covoarelor se face cu foarfece și instrumente care nu folosesc electricitatea.

 

În decursul lunii octombrie urmează lansarea a două noi modele de covoare în colaborare cu arhitectul Bogdan Ciocodeică iar în viitor, colecția va fi completată și de alte colaborări artistice.

 

Vă invităm să urmăriți “The Journey of a Rug”, covorul care poate locui în casele a generații întregi, întins pe parchetul istoric sau pe cel cu sistem de încălzire sau pe suprafețe industriale; covorul care poate ocupa un perete, în rol de tablou. Aceasta este frumusețea artei covorului lucrat manual: anduranța, unicitatea, stilizarea spațiilor, în cel mai personal mod cu putință.

 

Web: https://atelierkairos.com/

Facebook: https://www.facebook.com/atelier.kairos.ro

Instagram: @atelier.kairos