Un ghid introductiv alaturi de FOREO

 

La fel ca majoritatea iubitorilor de beauty, probabil ca esti putin confuza cand auzi termenul „frumusete curata”. Ce se afla in spatele lui? Este doar un alt fel de a vorbi despre ingrijirea prin surse naturale? Ei bine, da si nu. Descopera in paragrafele urmatoare totul despre acest tip de frumusete, alaturi de FOREO.

 

Ce este „frumusetea curata”?

Frumusetea curata este sinonima cu o rutina de ingrijire fara toxine. Un termen pe care il folosim drept caracteristica a produselor cosmetice si de ingrijire a pielii, daca produsul nu contine substante chimice nocive, precum parabeni, ftalati, sulfati sau chiar parfumuri sintetice. Din ce in ce mai multi oameni devin constienti de pericolele asociate ingredientelor enumerate anterior, apeland mai apoi la produse pure de frumusete pentru a le evita.

 

De ce este importanta „frumusetea curata”?

Exista mai multe motive in favoarea ingrijirii pure a frumusetii. Primul si cel mai important este sa fii constienta de ingredientele din produsele cosmetice si de ingrijire a pielii. Multe dintre materiile prime au legatura directa cu probleme de sanatate precum cancerul sau tulburarile hormonale.

 

Ce reprezinta miscarea pentru „frumusete curata”?

Miscarea pentru „frumusete curata” este un rsspuns la preocuparile industriei de frumusete cu privire la siguranta produselor cosmetice si de ingrijire a pielii. Principiile miscarii sunt onestitatea si educatia consumatorului. Aici poate fi inclusa si lupta pentru ca producatorii sa foloseasca materii prime mai sigure in produsele lor.

 

La început, consumatorii nu au arătat prea mult interes față de efectele asupra sănătății ale produselor de îngrijire. Însă, numărul tot mai mare de iritații cauzate de substanțele chimice sintetice a cauzat schimbarea atitudinii. În zilele noastre, din ce în ce mai mulți oameni încep să caute ingrediente simple și naturale.

 

De ce ar trebui sa fie importanta pentru tine acest tip de ingrijire?

Avem cateva motive pentru care ar trebui sa incerci produsele de infrumusetare curate. In primul rand, este important sa cunosti ingredientele produselor tale cosmetice si de ingrijire a pielii pentru a evita eventualele probleme de sanatate. Mai departe, folosind produse de infrumusetare curate, poti evita expunerea la substante chimice nocive. Si nu in ultimul rand, sustinand brandurile care se angajeaza in miscarea pentru „frumusete curata”, contribui la remodelarea industriei actuale.

 

Impactul asupra mediului in industria frumusetii

Datorita miscarii pentru „frumusete curata”, sustenabilitatea a inceput sa fie inclusa in intreaga industrie. Inainte, nu erau multe branduri care sa constientizeze impactul pe care il au asupra mediului si ce pot face pentru a-l diminua.

Odata cu trecerea timpului, au fost create tot mai multe alternative. Ambalaje reciclate, tehnici pentru zero deseuri, vopsele ecologice sau ambalaje sustenabile certificate. Ingrijirea curata a frumusetii ajuta la cresterea gradului de constientizare cu privire la protectia mediului prin anumite produse si servicii.

 

Este „frumusetea curata” complet naturala?

Raspunsul scurt este nu. Doar pentru ca eticheta unui produs spune ca este natural, nu inseamna ca este in mod automat ceva sigur sau eficient. De fapt, multe ingrediente naturale pot provoca daune. De aceea, este important sa stii cum sa folosesti ingredientele naturale in procesul de ingrijire a pielii.

Frumusetea curata nu trebuie sa fie neaparat compusa din produse organice. De exemplu, unele ingrediente non-organice sau sintetice sunt la fel de sigure ca si cele naturale.

Caracteristicile unui produs de frumusete pura: are un caracter sigur (pentru tine si mediu), este de origine vegetala, este vegan, este ecologic si provine dintr-o sursa durabila.

 

Ce ingrediente ar trebui evitate?

Raspunsul este simplu: evita ingredientele care pot fi daunatoare aspectului tau. Acestea sunt urmatoarele: ftalatii de paraben, sulfatii, parfumurile, talcul, dioxidul de siliciu, hidrochinona si petrolul rafinat. Printre efectele negative se numara infertilitatea, tulburarile hormonale, iritatia pielii, astmul sau cancerul.

 

Cum poti face tranzitia catre „frumusete curata” ?

Poti incepe prin a examina produsele cosmetice si de ingrijire a pielii pe care le folosesti in rutina ta zilnica de infrumusetare. Creeaza o lista cu ingredientele produsului si apoi citeste-le. Vezi daca se regasesc in lista ingredientelor care dauneaza organismului tau. Daca esti ingrijorata de oricare dintre aceste produse, schimba-l imediat cu unul care nu contine substante nocive.

 

De asemenea, poti sprijini brandurile care se angajeaza in ingrijirea pura a frumusetii. Poti fi chiar tu un ambasador al „frumusetii curate”, spunandu-le prietenilor si familiei despre experienta ta. Cu cat sunt mai multi oameni care sustin ingrijirea curata a frumusetii, cu atat este mai mare presiunea in industria cosmetica de a face o schimbare.

 

Daca esti cu adevarat interesata de ingrijirea pura a frumusetii, descopera gama de produse FOREO pe notino.ro. Un brand suedez de beauty tech care cauta sa aduca beneficii pe termen lung atat frumusetii tale, cat si planetei.