COS s-a reintors la Saptamana Modei de la New York pentru a prezenta colectia de toamna-iarna 2023: o explorare a contrastelor, in care traditia intalneste inovatia intr-o evolutie a arhetipurilor COS.

Catwalk-ul a prins viata in interiorul Manhattan Classic Car Club, pe fundalul raului Hudson, la apus. Suprafata maro intens a podiumului a contrastat cu stralucirea formelor sculpturale metalice care au incadrat spatiul si au captat lumina apusului.

Curbele din otel galvanizat s-au ridicat pentru a dezvalui o stralucire blanda si luminoasa in timp ce modelele defilau radiind incredere imbracate in piese elegante si in acelasi timp impunatoare – cele 43 de look-uri incapsuleaza principiile de baza ale atemporalitatii, calitatii fara compromisuri si vestimentatiei versatile.

Explorand croiala functionala si inovatoare in acelasi timp prin metode de deconstructie, croielile clasice sunt reinventate din interior spre exterior. Costumele cu pantaloni sunt rafinate, iar vestele sunt reimaginate, in timp ce umerii structurati contrasteaza cu fustele lungi din matase, creand o imagine indrazneata si o silueta alungita. Look- uri complete din tricotaj sunt completate cu glugi, esarfe supradimensionate cu franjuri care combina utilul si frumosul. Franjurii de pe pelerine si rochii si detaliile de pe gulerele camasilor dau versatilitate pieselor clasice.

In cadrul show-ului, pe langa colectia main AW23 a fost prezentata si colectia COS Atelier pentru toamna acestui an, marcand cea de-a treia colectie COS Atelier care se bazeaza pe maiestrie, mestesug si inovatie. Piese complexe lucrate manual prezinta mohairul Responsible Mohair Standard, in timp ce detaliile fine includ ciucuri delicati din piele care impodobesc piesele outerwear din lana, realizate din materiale decupate.

Natura continua sa inspire paleta cromatica din acest sezon – tonuri neutre, linistitoare completeaza marourile pamantii, alaturi de imprimeuri personalizate, in timp ce texturile mate se intalnesc cu cele metalice si stralucitoare.

Calitatea si longevitatea raman in centrul colectiei; elementele reglabile asigura o potrivire perfecta a costumului clasic bine croit, in timp ce piesele reversibile ofera versatilitate, asigurand ca fiecare articol are un scop. Piesele de zi cu zi sunt puse in valoare prin texturi exploratorii – piele moale, impletituri si tricotaje groase. Peste 92% din colectie este realizata din materiale provenite din surse mai sustenabile, inclusiv tricotaje de inalta calitate reciclate si din casmir GCS reciclat.

O selectie de articole din colectia de catwalk va fi disponibila imediat in magazinele COS si pe cos.com, iar un numar limitat de articole va continua sa apara pe tot parcursul sezonului. Colectia COS Atelier va fi disponibila incepand cu luna octombrie.

Printre invitatii la show s-au numarat:

 • Jodie Turner-Smith
 • Joshua Jackson
 • Camille Rowe
 • Kelela
 • Curtis Harding
 • Evan Mock
 • Suki Waterhouse
 • Imogen Waterhouse
 • Heart Evangelista
 • Nicole Warne
 • Caro Daur
 • Leonie Hanne
 • Lauren Tsai
 • Bow Maylada
 • Tul Pakorn
 • Alek Teeradetch
 • Yvesmark Chery

O nota privind Sustenabilitatea

COS a incheiat un parteneriat cu Bureau Betak pentru productia show-ului din acest an. Bureau Betak este prima agentie importanta din lume specializata in sectorul de moda si lux care a primit certificarea ISO 20121 pentru gestionarea sustenabila a evenimentelor, pentru a produce un eveniment care pune sustenabilitatea in prim-planul conceptului sau.

Materialele utilizate in decorul show-ului COS Toamna-Iarna 2023 sunt fie inchiriate, fie componentele sunt instalate si demontate astfel incat sa isi pastreze calitatea si vor fi donate, pentru a-si gasi o noua viata. In acest an, COS colaboreaza cu Materials for the Arts, un program al NYC Department of Cultural Affairs si cel mai important centru de reutilizare creativa din oras, care ofera organizatiilor non-profit, scolilor publice si agentiilor municipale acces la materiale gratuite – printre acestea se numara covorul si structurile din aluminiu ondulat, care vor fi donate pentru constructia de acoperisuri, imediat dupa spectacol. In medie, MFTA colecteaza peste 1,5 milioane de kilograme de materiale in fiecare an, pe care le ofera, gratuit, organizatiilor sale membre. Pe langa furnizarea de materiale, MFTA ofera o serie de programe sustinute de partenerul sau non-profit Friends of Materials for the Arts, inclusiv Galeria MFTA, programul public Third Thursday si Centrul de educatie MFTA. Aflati mai multe aici.

COS lucreaza in parteneriat cu firma de consultanta in domeniul sustenabilitatii Honeycomb Strategies (corporatie certificata B si certificata WBENC), pentru a cauta modalitati de a reduce impactul asupra mediului al tuturor elementelor din jurul show-ului AW23 New York Fashion Week si pentru a pune in aplicare solutii pentru a compensa orice emisii pe care le creeaza. In acest an COS face donatii pe baza emisiilor de carbon produse pe tona, pentru a sprijini reimpadurirea in Cambodgia, foraje in Eritreea si energia eoliana in India.

Despre COS

Inspirat de cultura contemporana, brandul londonez de moda este cunoscut pentru piesele emblematice, articolele esentiale si modelele inovatoare care sunt facute sa dureze. Dedicat calitatii si sustenabilitatii, COS adopta o abordare personalizata a designului, creand colectii unice care combina functionalitatea cu stilul atemporal. Detaliile experimentale de design si inovatiile in materie de materiale sunt revizuite frecvent pentru a include cele mai recente progrese vestimentare si pentru a asigura utilizarea ponderata a fibrelor, indiferent daca acestea sunt reciclate, reinnoite sau provenite din surse durabile.

@cosstores   COS.com

Despre Class Car Club Manhattan

Fondat in Londra in 1995 si exportat in New York in 2005, Classic Car Club este un club auto privat de renume mondial care ofera membrilor sai cheile unei flote de masini extrem de elegante, precum si un calendar plin de evenimente automobilistice si de lifestyle organizate in intreaga lume si un club exclusivist in Manhattan. Clubhouse- ul a avut mai multe utilizari diferite, inclusiv transportul corespondentei de catre United States Lines, o firma nautica care a expediat posta catre si dinspre Marea Britanie, cu caracteristici originale folosite pentru expediere, inclusiv carlige, care se afla si astazi la locul lor. De asemenea, a fost folosit de NYPD, servind drept adapost pentru optsprezece cai ai politiei timp de peste doua decenii, lemnul de cedru folosit astazi in acest spatiu fiind refolosit din grajdurile dezafectate.