COS este onorat de a lucra in parteneriat cu Aid by Trade Foundation pentru a lansa o colectie certificata de The Good Cashmere Standard.

 

The Good Cashmere Standard inseamna casmir obtinut sustenabil de la fermele in care caprele sunt tratate in mod responsabil, mediul este protejat si sunt respectate conditiile de viata sociale, ecologice si economice ale fermierilor si familiilor acestora.

 

Deoarece cresterea popularitatii casmirului a dus la probleme legate de supra-pasunare si un risc crescut de desertificare, The Good Cashmere Standard se concentreaza pe productia de Casmir care este 100% identificabil si localizabil in interiorul Mongoliei, China.

 

Alaturi de articolele de imbracaminte The Good Cashmere Standard, COS lanseaza o editare a pieselor realizate folosind casmir reciclat din propriul proces de productie. Folosind decupaje din articole de imbracaminte produse anterior, fibrele lungi si de inalta calitate sunt filate din nou cu fire virgine pentru a crea un fir nou, care este apoi utilizat pentru a realiza piesele. Reutilizarea casmirului din lantul de productie si aprovizionare existent al brandului face parte din ambitia de a inchide bucla, de a maximiza circularitatea si de a minimiza risipa.

 

Francesca Lilley, COS Head of Sustenability a comentat; „Suntem atat de incantati sa lansam colectia noastra de casmir identificabil. La COS credem ca este crucial sa ne asumam responsabilitatea pentru intregul nostru lant valoric si impactul acestuia. Suntem mandri sa impartasim acest lucru cu clientii nostri si ca putem reutiliza casmirul din procesul nostru de productie; arata cat de mult respect avem pentru aceasta resursa valoroasa.”

 

Tina Stridde, Managing Director al Aid by Trade Foundation, a adaugat: „Suntem incantati sa colaboram cu COS pentru a crea articole de imbracaminte din casmir sustenabil folosind noul nostru “The Good Cashmere Standard“. In parteneriat cu COS, suntem dedicati productiei de casmir sustenabil din punct de vedere ecologic si responsabil din punct de vedere social.”

 

Colectia Cashmere creata folosind fibre The Good Cashmere Standard si casmir reciclat a ajuns in magazine si online la cosstores.com si ramane disponibila pe tot parcursul sezonului de toamna -iarna, alaturi de oferta mai larga de casmir.