COS dezvaluie cea mai recenta colectie ATELIER, marcand cel de-al treilea sezon consecutiv al capsulei de la debutul acesteia la Saptamana Modei de la New York, de anul trecut. Proiectata  in atelierul propriu al brandului din Londra, colectia intruchipeaza esenta filozofiei de design a COS, acordand o atentie deosebita mestesugului, croielii si alegerii atente  a materialelor.

 

Colectia se inspira din imprimeurile organice intalnite adesea in natura. Nuantele calde de maro sunt asociate cu albastru navy si culori neutre- discrete, in timp ce accentele metalice fac ca look-urile sa poata fi purtate cu usurinta atat ziua, cat si seara. Materialele naturale utilizate ofera fluiditate pieselor si completeaza perfect croielile structurate din colectie. Rochiile dramatice maxi sunt prezente alaturi de un set crosetat manual, texturat, care include o vesta in forma de cocon asortata cu o fusta mini si o cagula, toate realizate din mohair si lana provenite din surse verificate si in conformitate cu Responsible Mohair Standard.

 

Tehnicile traditionale de croitorie au fost aplicate si reconfigurate pentru a reinterpreta si actualiza croiala pieselor clasice din garderoba, creand siluete moderne. Prezentand seturi de inalta tinuta atat in colectia pentru femei, cat si in cea pentru barbati, tehnicile de deconstructie conduc la detalii bine gandite, cum ar fi reverele supradimensionate ale sacoului de smoking realizate din satin. In colectia pentru femei, se regaseste un sacou confectionat din lana conforma cu Responsible Wool Standard, conceput pentru a evidentia in spate un capot strans pe talie, cu vedere la spate si drapaj din matase. In colectia pentru barbati, costumele cu croiala clasica sunt reimaginate in piele moale si finisate cu margini brute, contemporane. Elementele din piele continua sa fie prezente in colectia pentru femei; un palton ready-to-wear este completat de accesorii realizate din materiale ramase de la productia altor articole, creand o silueta unica cu miscare organica.

 

Accesoriile arhitecturale din argint  imbogatesc colectia, hardware-ul metalic contrasteaza cu pielea moale a gentilor. Sferele din argint si din alama reciclata sunt prezente pe curele, sandale din piele si bijuterii, inclusiv intr-un un set de brose ornamentale statement.

 

COS Atelier toamna-iarna 2023 se lanseaza online si in magazinele selectate in data de 19 octombrie, dupa prezenta pe catwalk-ul NYFW2023 alaturi de colectia main de toamna -iarna a brandului.

 

Despre COS Atelier

Colectia Atelier se concentreaza pe imbracaminte pentru zi si seara, surprinzand arta rafinata a tinutelor pentru ocazii speciale prin prisma COS. Cu accent pe croielile contemporane si o angajare sporita fata de calitatea mestesugului si materialelor, tehnicile de croitorie sunt folosite pentru a crea fiecare piesa de la interior spre exterior. O oferta imbunatatita de stiluri care pot fi purtate fie intr-un context mai elegant, fie casual, atat ziua, cat si seara.

@cosstores

COS.com