Iconicul Roundhouse din Londra pregateste scena pentru COS Toamna-Iarna 2021. In trecut si prezent inspiratia artistilor, realizatorilor de filme si productiilor avant-garde, spatiul ofera acum posibilitati infinite si tinerelor comunitati creative. Proiectand culoare, lumina si miscare pe un canvans alb in aceasta locatie unica, spectacolul aduce impreuna audienta intr-un spatiu fizic si digital, deschizand drumul catre o directie viitoare evoluata a brandului.

Componentele specifice pot fi recunoscute instantaneu ca fiind COS: materiale, taieturi, culori – principii fundamentale. Aceste componente subliniaza o prioritate generala, a stilului mai presus de moda.

Cautand sa reinventeze o garderoba clasica, libertatea de a depasi limitele designului traditional este concomitenta cu fluiditatea miscarii prin stiluri drapate, stratificate si fit-uri supradimensionate. Detaliile personalizate sunt aduse la un alt nivel si constructia este rafinata – intalnindu-se intr-un punct intre simplitate si complexitate, eleganta si functionalitate. O influenta retro este personificata prin gulerele marite si manecile rotunjite intr-o rochie de matase mov inchis, in timp ce minimalismul din anii ‘90 inspira proportii mai subtiri prin croieli sub forma vestelor de costum si pantalonilor relaxati. Pliurile anima fustele, in timp ce costumele adauga un sentiment de structura. Paltoanele clasice sunt propuse in culoarea albastru cobalt deschis sau confectionate din piele, regandind clasicele piese de zi cu zi.

COS abordeaza sezonul atat cu functionalitate cat si cu stil in linia intai a designului. Adepti ai modei strazii si styling-ului functional COS pune accent pe constructia meticuloasa si pe detaliile esentiale.

Fermoarele si cusaturile sunt expuse, jucandu-se cu designul traditional, in timp ce articolele vestimentare arhetipale sunt reproiectate: pantalonii de costum adopta neasteptat buzunare utilitare, permitand o nota relaxata. Inspirate din jacquardul grafic al anilor ‘70, tricotajele statement sunt regandite in veste si jersee folosind tehnici moderne si materiale provenite din surse sustenabile.

Un plic din blana artificiala, in galben canar injecteaza o explozie de culoare in colectie. Combinand high fashion-ul cu imbracamintea de zi cu zi, gentile structurate din piele sunt prezentate alaturi de modele de plus moale si incaltamintea este prezenta sub forma pantofilor brogue si a cizmelor inalte – o altfel de abordare moderna a clasicelor.
O selectie de articole din colectia de catwalk sunt deja disponibile exclusiv in magazinele COS si cosstores.com, urmand sa li se adauge noi modele de-a lungul sezonului.

A note on the set

COS a colaborat cu Bureau Betak pentru a produce un eveniment care pune sustenabilitatea in prim planul conceptului, continuandu-si misiunea de a da putere si unifica comunitatile.

Cu ambitia de a schimba scopul mobilierului folosit pentru evenimentele COS, materialele utilizate in set-up-ul spectacolului de Toamna- Iarna 2021 sunt fie inchiriate, fie vor fi donate, gasindu-si o noua viata. Scena, draperiile si covoarele din culise vor fi donate prin intermediul Event Cycle, un grup care impartaseste misiunea noastra de a reduce deseurile dupa eveniment prin redistribuirea materialelor catre organizatii de caritate si industria evenimentelor, pentru a incuraja schimbarea economiei circulare. Event Cycle lucreaza cu organizatii caritabile din comunitatile locale, sprijinind educatia in scoli, crese, grupuri cu nevoi speciale si grupuri comunitare.

Despre COS
Inspirat de cultura contemporana, brandul de moda din Londra este cunoscut pentru piesele de imbracaminte iconice, pentru cele basice create la un alt nivel si pentru design inovativ, facute sa dureze dincolo de sezon. Dedicat calitatii si sustenabilitatii, COS adopta o abordare personalizata a designului, creand colectii unice care combina functionalitatea cu stilul atemporal. Detaliile experimentale de proiectare si inovatia materialelor sunt revizuite frecvent pentru a include cele mai recente progrese sartoriale si pentru a asigura utilizarea considerata a fibrelor, indiferent daca acestea sunt reciclate, reinnoite sau obtinute in mod sustenabil.
@cosstores COS.com