Cel mai mare brand mondial de beauty-tech, FOREO, lansează un avertisment in legatura cu toate filmele de groaza, dupa cercetările pe care le-a desfasurat, care demonstreaza ca filmele de groaza si thriller si expresiile pe care oamenii le fac în timpul vizionarii acestora reprezinta cauze de imbatranire prematura a tenului.

Studiul, comandat de Institutul FOREO din Suedia, a descoperit ca filmele The Silence of the Lambs, Bridget Joness Diary si The Shining sunt printre primele in top-ul filmelor care declansează aparitia liniilor fine si accelereaza procesul de imbatranire.

Clasicul film al anilor ’90, The Silence of the Lambs, care il are pe Anthony Hopkins in rol principal, a fost numit thrillerul preferat al natiunii.

Reimaginarea psihologica a lui Stanley Kubrick a romanului lui Stephen King, The Shining, a fost numit cel mai infricosator film, care nu de putine ori a starnit spaima si tresariri telespectatorilor. De-asemenea, oamenii adora prestația lui Jack Nicholson in rolul gardianului nebun, Jack Torrence.

Fanii genului comedi, zambesc in medie de 11 ori pe parcursul vizionarii unei comedii bune, in timp ce fanii horror isi incordeaza muschii fetei de 11 ori, aproximativ, ca raspuns la imaginile de pe ecran.

Dr. Harry Singh, purtatorul de cuvant al brandului suedez de skin-tech FOREO, a declarat: “Cand adoptam o expresie faciala surprinsa, activam muschii evaluatori ai fruntii, cunoscuti drept frontalis. Repetand aceasta expresie si intarind acesti muschi, dezvoltam linii orizontale pe toata fruntea.

Apropierea pleoapelor este un alt mecanism de a face fata scenelor de groaza si necesita folosirea multor muschi ai fetei. Aceste expresii faciale pot duce la dezvoltarea liniilor de incruntare si a cunoscutelor riduri, Laba Gastii.”

Ca raspuns la aceasta cercetare, FOREO a efectuat un test, vizionand trei dintre filmele din lista, pentru a observa cum afecteaza imaginile acestora tenul oamenilor: Insidious, Bridget Joness Diary si BirdBox.

Insidious In timpul acestui film, spectatorii au reactionat cu expresii faciale care denotau soc, in medie de 20 de ori, in timpul celor 104 minute ale filmului.

Bridget Jones’s Diary In timpul acestei comedii, participantii la studiu au zambit sau au ras in medie de 115 ori pe tot parcursul filmului.

Dr. Harry Singh a adaugat: “Rasul ar putea duce la aparitia acelor pliuri care apar de la coltul nasului, pana la coltul gurii, care, repetat,

pe o perioada de cinci ani, ar putea duce la agravarea pliurilor cu pana la 40%. ”

Zambetul excesiv necesita, de asemenea, contractia muschilor din jurul ochilor, cunoscuta drept Orbicularis Oculi. Supraexaltarea acestui muschi are ca rezultat linii si riduri excesive in jurul ochilor.”

Birdbox Experimentul a analizat indeaproape si persoanele care urmareau filmul BirdBox. Spectatorii s-au incruntat in medie de 50 de ori in timpul filmului tensionat, care a avut o durata de 124 de minute.

Toata lumea iubeste un film grozav, fie ca este vorba despre o comedie sau despre un film de groaza, dar aceasta cercetare a relevat faptul ca aceste obiceiuri pot accelera procesul de imbatranire si pot favoriza aparitia ridurilor.

FOREO recomanda sa efectuati urmatorii trei pasi pentru a pregati tenul pentru un maraton de filme:

1. Descarca aplicatia FOREO si deblocheaza dispozitivul LUNA 3.

2. Incepeti sa va curatati fata cu LUNA 3 timp de un minut pentru a elimina eficient toxinele reziduale ramase pe fata. Clatiti inca o data fata cu apa calda pentru a indeparta lotiunea de curatare si bucurati-va de un ten mai curat, radiant si fara toxine.

3. Rotiti dispozitivul si selectați modul Masaj din aplicatie, alegeti cel mai potrivit program de masaj pentru nevoile dvs. Programul de masaj LUNA 3 va lasa tenul mai tanar si cu aspect mai ferm.

Descopera FOREO LUNA 3 pe www.douglas.ro si in magazinele Douglas.