Un tribut adus TIMPULUI printr-o expresie rafinată, în ediție limitată

 

Cea mai recentă lansare Glenfiddich din seria de lux Time Re:imagined – Glenfiddich 40 Y.O Cumulative Time este disponibil în România, în ediție super limitată de 6 sticle, disponibile exclusiv pe www.iconicdrinks.shop. Glenfiddich 40 Y.O Cumulative Time este o expresie rară, de colecție, cu un gust care redefinește luxul printr-o stratificare de arome acumulate pe parcursul a 4 decenii. Îndrăzneț și neașteptat, Glenfiddich 40 Y.O Cumulative Time depășește însăși noțiunea de single malt, fiind o expresie exemplară care reprezintă timpul, vârsta și experiența acumulate.

 

Seria Time Re:Imagined semnată de Glenfiddich este o colecție de 3 whisky-uri single malt remarcabile, fiecare dintre ele fiind o reprezentare unică a timpului, a continuei schimbări și a stilului de distilare unic al casei. Începând cu anii 1960, doar trei Malt Masters au fost responsabili cu supravegherea acestor butoaie rare și prețioase. Câteva decenii mai târziu, aceste single malțuri au atins apogeul maturității și acum parte din ele sunt gata de degustare.

 

Glenfiddich 40 Y.O Cumulative Time încapsulează complexitatea timpului. Maturat pe parcursul a patru decenii a dezvoltat o aromă bogată și profundă care este rar întâlnită în lumea single maltului. Pentru a crea un astfel de whisky stratificat este nevoie de un proces cunoscut sub denumirea de remnant vatting sau cuvare rămasă ceea ce presupune plasarea rămășitelor din lotul anterior în butoaiele selectate pentru fiecare lansare ulterioară creând o acumulare de arome în timp, care conferă complexitate gustului. Butoi după butoi și sezon după sezon, whisky-urile se odihnesc, impregnând spiritul cu amintirile lansărilor anterioare și anilor trecuți, oferind 40 de straturi de aromă rafinată acumulată. Glenfiddich este singura distilerie care folosește un astfel de proces și datorită curajului și nonconformismului atinge perfecțiunea în ceea ce privește producția de single malt.

 

Timpul a adaugat noi straturi gustului Glenfiddich 40 Y.O Cumulative Time, facându-l mai bogat, mai plin și mai mătăsos, înglobând amintiri ale lansărilor anterioare în fiecare notă nuanțată. Gustul evoluează de la notele profunde de fructe uscate la cele de  prăjitură bogată în fructe, curmale, stafide și mere înăbușite, înainte de a lăsa loc unor note uscate de stejar, cu aluzii subtile de ciocolată amară și turbă.

 

Mirosul este profund stratificat și îmbină fructe uscate, ciocolată neagră, cafea prăjită și cireșe negre,  coapte. Este completat cu valuri subtile de fum de lemn, piele lustruită și cuișoare.

 

Așa cum lichidul este rezultatul obținut prin acumularea timpului, la fel este și ambalajul care îl găzduiește. Fiecare decantor de cristal este ținut într-o cutie de jesmonit realizată pe comandă ca o interpretare îndrăzneață a metamorfozei geologice.

 

“We’re delighted to bring such a revered and rare single malt to Romania. Glenfiddich 40 years old, matured using the remnant vatting system, is a perfect demonstration of combining centuries-old traditional craftsmanship with pioneering whisky-making techniques.”

 

“Suntem încântați să aducem în România un single malt atât de venerat și rar. Glenfiddich 40 ani, maturat folosind sistemul de cuvare rămasă, este o demonstrație perfectă a îmbinării măiestriei tradiționale de secole cu tehnici de pionierat de fabricare a whisky-ului.”

a declarat Rob Curteis, Global Chief Marketing Officer Alexandrion Group

 

Despre William Grant & Sons și Glenfiddich

William Grant & Sons, Ltd. este un distilator independent cu sediul în Marea Britanie fondat de William Grant în 1887. Astăzi, compania de băuturi spirtoase de lux este condusă de a cincea generație a familiei sale și distilează unele dintre cele mai importante mărci din lumea Scotch whisky-ului, incluzând Glenfiddich, The Balvenie, Grant’s precum și alte mărci emblematice Hendrick’s Gin, Sailor Jerry, Milagro® Tequila și, cel mai recent, Tullamore DEW Irish Whisky.

 

Despre Alexandrion Group

Alexandrion Group este lider în producția și distribuția băuturi spirtoase și vinuri din România și singurul producător de single malt din țară. Grupul are o istorie de peste 200 de ani în industria de băuturi spirtoase locale, producând unele dintre cele mai puternice mărci din România, la DISTILERIILE ALEXANDRION SABER 1789, recunoscute atât la nivel național, cât și internațional pentru calitatea și rafinamentul lor. Portofoliul de produse include băuturi tradiționale românești și produse internaționale. Alexandrion 5* și 7*, celebrul vinars Brâncoveanu XO, VS și VSOP, lichiorul de fructe SABER Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova precum și alte produse au asigurat Grupului poziția de lider al pieței de băuturi spirtoase și tradiționale din România. Începând cu anul 2018, Grupul și-a extins activitatea, completându-și portofoliul cu vinuri, liniștite și spumante. Pentru mai multe informații, accesați www.alexandriongroup.com.