Bucuresti, 15 iulie 2021: Jaguar Romania a organizat un concurs de design adresat studentilor din anii II si III, respectiv Master 1 si Master 2 de la Universitatea de Arta si Design Cluj Napoca si Universitatea Nationala de Arte Bucuresti. Competitia s-a desfasurat in perioada 7 mai si 14 iunie.

 

Participantii au fost provocati sa creeze schite pentru o geanta de voiaj unisex, un tricou si un accesoriu de masina, inspirati de iconicul Jaguar, conform unui brief detaliat si in spiritul colectiei deja consacrate a brandului.

 

Fiecare concurent a realizat un moodboard, cele trei planse ale pieselor, precum si o scurta descriere a materialelor pe care doresc sa le foloseasca (batist, bumbac, bumbac reciclat, piele, piele ecologica, panza, etc).

 

Vor fi acordate 3 premii pentru fiecare articol: premiul intai – 7.500 de Lei, premiul doi – 5.000 de Lei si premiul trei – 2.500 de Lei.

 

Juriul concursului Jaguar Romania x UAD x UNArte a fost format din 8 membrii: Elena Basso Stanescu, Profesor universitar doctor, Directorul Departamentului Moda Design Vestimentar la UAD Cluj Napoca, Lucian Broscatean, Conferentiar universitar doctor la Departamentul de Moda Design Vestimentar UAD Cluj, Sergiu Chihaia, Lector universitar doctor la Facultatea de Arte Decorative si Design, Departamentul Moda-Design Vestimentar UNARTE Bucuresti, Ionut Marin, Asistent universitar, doctor la Facultatea de Arte Decorative si Design, Departamentul Ceramica-Sticla-Metal, Mihai Ivanescu, Director General Jaguar Land Rover, Alexandra Tranca, Head of Marketing & Communication Jaguar Land Rover, Roxana Saceanu, Marketing & PR Coordinator Jaguar Land Rover si Ioana Sandu, Brand Manager Jaguar.

 

Procesul de jurizare s-a desfasurat individual, fiecare jurat a notat lucrarile, iar castigatorii au fost alesi in urma suprapunerii punctajului fiecarui concurent, conform criteriilor din regulament si din brief: identitatea brandului, functionalitate, fezabilitate, estetica, originalitate/inovatie, precum si relevanta pentru brand. In total au fost 53 de participanti in competitie.

 

Marea surpriza a fost castigatoarea locului I la toate categoriile: Eszter Pentek (Master 1 la UAD Cluj). Locul II la categoria “geanta de voiaj unisex” a fost castigat de Sebastian Fejes Sava (Anul II de studii la UAD), iar pe locul al III-lea la aceasta categorie este Vicentiu Bonea (anul II la UAD).

 

La categoria “design tricou”, pe locul II este Ana Maria Kovaci (anul III la UNArte) si pe locul III, Ada-Cristina Seghedi (anul II la UAD).

 

La categoria “design accesoriu masina”, pe locul II se afla Alexandru Adrian Tamas (anul II la UAD), iar pe locul III, Emma Chirea (anul 2 Master la UNArte).

 

“De-a lungul timpului, Jaguar a fost preocupat in permanenta atat de forma si calitatile masinilor pe care le produce, cat si de accesoriile care se alatura tendintei inovative cu care brand-ul se identifica. Am considerat ca si tinerii romani care studiaza la facultatile de profil din marile centre universitare ale Romaniei merita sansa de a veni cu propuneri ce pot aduce un suflu nou in zona de brand collection specifica brand-ului. Lucrarile primite au demonstrat nu doar ca ideea in sine a fost extrem de provocatoare si interesanta, ci si faptul ca viitorii designeri sunt foarte bine pregatiti si inventivi.” – a declarat Mihai Ivanescu, Director General Jaguar Land Rover Romania.

 

Despre Jaguar

Impulsionata de dorinta de a face extraordinara viata clientilor sai, inca din 1935 compania Jaguar construieste masini de lux de o frumusete impresionanta, atuurile sale fiind designul elegant si performantele exceptionale. In prezent, gama de modele Jaguar cuprinde XE, XF, XF Sportbrake, modelul sport F-TYPE, SUV-ul de performanta F-PACE, SUV-ul compact E-PACE si SUV-ul complet electric I-PACE.

 

Informatii suplimentare

Pentru informatii suplimentare, accesati www.media.landrover.com