Laliaflower este un atelier de design floral sustenabil care creează povești vizuale și olfactive custom made.

 

Brandul a fost creat în Ucraina, la Kiev, de către Iulia Burunciuc, în anul 2019. Acolo Iulia le-a întâlnit pe Iuliana Dima și pe Natasha Davis, iar după izbucnirea războiului, s-au reîntâlnit în România. Chiar în primăvara anului 2022 Iulia și Natasha au decis să creeze împreună design floral- Laliaflower / Arta Florii. Iuliana s-a alăturat echipei anul acesta, după ce a încurajat-o Gregor Lersch, celebrul designer floral, la un master- class la care aceasta a participat.

 

“Make flowers, not War”, un punct și de la capăt pentru Iulia Burunciuc, care a lăsat la Kiev atelierul și sera și tot ce însemna “acasă”.

 

Conceptul Laliaflower este tradus prin design floral B2B, aranjamente florale unicat într-un melanj de elemente din natură – mușchi de copac, crengi, frunze, plante marine, stuf și materiale brutaliste, precum cimentul sau piatra.

 

Sustenabilitatea și designul unic sunt reprezentative pentru Laliaflower. Toate florile folosite sunt de sezon, cumpărate de la piața de flori sau de la fermierii locali, un liant ce duce către copilăria Iuliei din Republica Moldova de astăzi, când mama sa crea buchete pentru copiii de la liceul unde era profesoară (la început și sfârșit de an școlar), folosind florile din grădina sa.

 

Plantele sunt stabilizate iar un aranjament floral poate rezista intact pentru o perioadă îndelungată, de până la 6 luni.

 

Echipa Laliaflower lucrează de fiecare dată cu brief-ul clientului iar flexibilitatea și atenția la fiecare detaliu sunt rezultatele a sute de ore de curs și practică cu designeri floriști internaționali.

 

“Laliaflower este un omagiu adus aranjamentelor florale din secolul 20, când designul floral a devenit o formă de artă și totodată o componentă importantă a vieții private. Aranjamentele noastre au o notă avangardistă, în fiecare context de spațiu: lobby-uri de clădiri de birouri sau SPA-uri, evenimente corporate și private sau proiecte ample de design interior. Iubim natura și felul în care aceasta se transformă în fiecare anotimp. Iar uneori ne place să prelungim amintirile unei vacanțe de vară prin aranjamente care să dureze

până la prima zăpadă sau să facem o magie și sărbătorile de iarnă să se termine când înflorește liliacul. Designul floral este o mică parte din istoria omenirii – din Egiptul antic, Grecia și Roma și până în perioada renascentistă, din care avem primele picturi cu aranjamente florale, China, Japonia, Mexicul cel plin de culoare. Iuliana, Natasha și cu mine iubim arta florii. Aceasta este povestea noastră.” – Iulia Burunciuc.

 

Jurnalele vizuale:

@laliaflower & @arta_florii

 

Site-ul oficial

https://laliaflower.com este în re-construcție.

 

 

#laliaflower #artaflorii #avantgardeflowerdesign #flowerdesign