Veste excelentă pentru românii iubitori de divertisment, celebrul musical „Mamma Mia!“, cel mai aşteptat spectacol al anului în România, desemnat „Spectacolul anului 2018” în țara noastră, va avea loc pe 16 și 17 decembrie, la Sala Palatului din București. „Mamma Mia!“, revine astfel pe scena din Capitală, cu o distribuție de excepție, din care fac parte nume consacrate precum Loredana, Horia Brenciu, Cornel Ilie, Adrian Nour, Anca Țurcașiu, Silviu Mircescu, Bianca Purcărea, dar și trei artiști noi, aflați pentru prima oară în distribuția spectacolului, mai exact actrița Daria Crișan și fostul prezentator TV și actor, Jorge, care vor intra în pielea personajelor Sophie, respectiv Sky, dar și solista Rodica Ștefan care va da viața personajului Rosie din legendarul musical.

Cine sunt noii artiști care joacă în spectacol?

Rodica Ștefan a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, secția Canto clasic. Debutul pe scena de operă îl face în 2014 cu rolul Donnei Elvira din opera Don Giovanni de W.A.Mozart, la Opera Română din Craiova. Au urmat roluri precum: Adina din Elixirul dragostei de G. Donizetti, Micaela din Carmen de G. Bizet, Liu din Turandot de G. Puccini, Musetta din Boema de G. Puccini pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă Nae Leonard din Galați. Musical-ul reprezintă o mare provocare, astfel că în decembrie 2019 debutează în rolul titular Lilli Vanessi/Katharina din musical-ul Kiss me Kate de Cole Porter, iar în luna mai 2021 dă viață personajului principal Eliza Doolittle din binecunoscutul musical My fair lady de Frederick Loewe, un rol iubit ce i-a adus și aprecierea criticilor, pe scena teatrului unde activează ca solist vocal, Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian.

Jorge este cântăreț, actor și prezentator TV. Acesta s-a lansat public în anul 2003, în urma competiției live Popstars de la Pro Tv, ajungând câștigător în trupa Cocktail. A prezentat emisiuni precum “Masked Singer” la Pro TV, România Dansează la Antena 1, participând de asemenea și la câteva proiecte TV sonore, printre care Survivor România 2023 și patru sezoane în cadrul emisiunii “Te cunosc de undeva”. În lumea teatrului, Jorge este cunoscut ca Romeo din unul din cele mai spectaculoase musicaluri din România, “Romeo si Julieta” de la Teatrul Național de Operetă “Ioan Dacian”.

Daria Crișan, talentata actriță în vârsta de 23 de ani care interepretează rolul magneticei Sophie, a absolvit Universitatea Națională de Actorie, Teatru și Cinematografie, secția Actorie, până la vârsta de 14 ani participând la mai multe festivaluri muzicale din România, unde a reușit să câștige toate premiile puse în joc. “De când eram mică, muzica mi-a curs prin vene. Mereu mi-am dorit să fiu un artist complet, iar acest proiect îmi ofera mediul ideal unde pot îmbina actoria, dansul și muzica. Eu și Sophie avem multe în comun. Ambele dispunem de o energie debordantă, de un caracter pasional, generos si vulnerabil.”, a declarat Darian Crișan.

Artiștii vor dansa și vor cânta alături de spectatori pe muzica inspirată de celebra formație ABBA, într-o poveste despre dragoste și familie, plină de energie, amuzament și culoare.  Grandioasa producţie aduce în faţa publicului numere de dans dinamice, o coregrafie spectaculoasă, nu mai puţin de 200 de costume şi 23 de piese ale trupei ABBA, traduse şi adaptate în limba română de Ernest Fazekas. Publicul prezent se va putea bucura de hituri legendare precum „Mamma Mia!”, „Voulez-vous”, „Dancing Queen” sau „The winner takes it all”, garantând celor prezenți o experiență de neuitat.

„Mamma Mia!“ prezintă povestea lui Sophie, o tânără aflată în ajunul nunţii, care îşi doreşte să-şi cunoască tatăl natural şi să fie condusă de acesta la altar. Tânăra se confruntă cu trei posibile variante, aşa că decide să-i invite pe mica insulă grecească pe toţi cei trei bărbaţi din trecutul romantic al mamei sale, fără a le dezvălui motivul. Lucrurile vor lua întorsături complet neaşteptate, care vor crea multe momente amuzante și vor încânta publicul prezent.

Artiștii români în ipostaze inedite, așa cum nu i-ai vazut până acum

Loredana va putea fi admirată în interpretarea magistrală a Donnei Sheridan, o femeie puternică și independentă care își crește singură fiica, iar reunirea cu personajele din trecutul ei îi va schimba radical viața.

Horia Brenciu îl interpretează pe exuberantul Harry Bright, artistul împărțind aceleași inițiale și o extraordinară poftă de viață cu personajul din musical.

 Cornel Ilie, solistul trupei Vunk va juca rolul lui Sam, unul dintre „tații” lui Sophie, care revine pe insula grecească pentru a lămuri misterul tinereții sale.

 Adrian Nour interpretează rolul celui mai boem personaj dintre cei trei tați, excentricul Bill. 

Anca Țurcașiu a impresionat în numeroase piese de teatru, filme, în musicalurile „Chicago” și „My Fair Lady”, iar în „Mamma Mia!“ interpretează savurosul rol Tanya, o adevărată pată de culoare a spectacolului.

Rodica Ștefan, joacă rolul încântătoarei Rosie, o scriitoare nemăritată, tocilară și puțin supraponderală, care cucerește publicul prin firea sa amuzantă și sinceră.

Spectacolele „Mamma Mia!“ din 16 și 17 decembrie, reprezintă a patra, respectiv, a cincea reprezentație a celebrului musical după doi ani de pauză, în contextul pandemiei. „Mamma Mia!“ a avut nu mai puțin de 10 reprezentații în nouă orașe din România, înainte de pandemie, în doar două luni de zile, biletele fiind epuizate la fiecare reprezentație a spectacolului.

 Mamma Mia! este al 8-lea cel mai longeviv musical de pe Broadway și al 9-lea cel mai longeviv show din toate timpurile

În „Mamma Mia!“ musicalul care a cucerit întreaga lume și care a fost urmărit până acum de 60 de milioane de oameni din 50 de țări, în 16 limbi diferite, personajele spun o frumoasă poveste despre iubire, relații, prietenie, pe versurile melodiilor trupei ABBA, care va impresiona și publicul român datorită distribuției și a  producției de amploare. Povestea scrisă de Catherine Johnson este imaginată în paradisul unei insule grecești.

Musicalul a fost lansat în 1999 la Londra, în West End și apoi în Statele Unite ale Americii, pe Broadway. Dramaturga Catherine Johnson și producătoarea Judy Craymer au creat acest spectacol inspirându-se din cântecele compuse de Benny Anderson și Bjorn Ulvaeus, foști membri ai formației ABBA. Titlul musicalului este hitul grupului din anul 1975, melodia “Mamma Mia!”. Musicalul a întrecut producții originale de pe Broadway, precum „The Sound of Music”, „The King and I” și „Damn yankees”. „Mamma Mia!“ este al 8-lea cel mai longeviv musical de pe Broadway și al 9-lea cel mai longeviv show din toate timpurile, cu peste 5.000 de reprezentații.

Datorită succesului international înregistrat, povestea a fost adaptată pentru marele ecran în 2008, cu actorii Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth și Stellan Skarsgård în rolurile principale, iar în 2018 a fost lansat filmul Mamma Mia 2.

“Mamma Mia!” a avut premiera în mai mult de 440 oraşe mari ale lumii, mai multe decât orice alt musical din istorie. Spectacolul “Mamma Mia!”  a primit premiul de platină în Marea Britanie şi Irlanda, iar în Australia, Austria, Irlanda, Noua Zeelandă, Norvegia şi Suedia a primit aurul. A fost nr. 1 în topurile de albume iTunes în peste 40 de pieţe şi a fost pe primul loc în topurile Official Album Charts în 7 pieţe globale. Rolul Tanya a fost oferit iniţial lui Cher. Cu toate acestea, a fost nevoită să refuze rolul din cauza turneului pe care îl avea atunci. Din fericire, ea a semnat mai târziu pentru a juca în continuarea filmului „Here We Go Again”, interpretând personajul Ruby. În filmul “Mamma Mia!” sunt folosite fotografii personale cu actori, iar în scenele “Dancing Queen” şi “Our Last Summer,” găsim fotografii cu Amanda Seyfried din copilărie şi adolescenţă.

Cei care doresc să aibă parte de o experiență de neuitat au acum posibilitatea de a-și achiziționa bilete la prețuri avantajoase, acestea fiind o opțiune excelentă pentru cadoul ideal cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Prețurile pornesc de la 139 lei, biletele putând fi achiziționate din rețeaua www.IaBilet.ro.

“Mamma Mia!”, un spectacol produs de Musicals.ro

Musicals.ro este alcătuită dintr-o echipă de profesionişti care de-a lungul ultimilor 15 ani a demarat şi a fost implicată în realizarea şi prezentarea mai multor spectacole precum Phantom of the Opera, Romeo şi Julieta, Rebecca, Crai Nou sau producţiile de succes naţional precum My Fair Lady şi Mamma Mia!. Echipa reunește regizori, dirijori, scenografi și producători profesionişti din teatrul muzical din România aceștia lucrând cu unele dintre cele mai mari nume din West End, Broadway şi industria de elită internaţională a muzicalurilor, precum CBE Graham Vick, Stephen Barlow și Paul Curran.