MARIA NILA nu crede ca animalele ar trebui sa faca parte din vanitatea umana, motiv pentru care toate produsele sunt certificate vegan si netestate pe animale. Cu toate acestea, aceasta filozofie nu opreste crearea produselor.

Caritatea este unul dintre stalpii de sustinere, de aceea MARIA NILA colaboreaza cu asociatia THE PERFECT WORLD FOUNDATION pentru a proteja si oferi ajutor in lupta impotriva crizei ecologice globale, prin sprijinirea animalelor pe cale de disparitie.

Din cauza braconajului persistent, populatia rinocerilor a scazut cu 95% in ultimii 40 de ani. Din cei 25 000 de rinoceri ramasi in salbaticie, 80% traiesc in Africa de Sud, unde aproximativ 1000 sunt ucisi de om in fiecare an. Din momentul in care o femela a fost ucisa, puiul rinocer trebuie sa fie salvat in 24 de ore pentru a supravietui. Pentru a compensa trauma pierderii mamei si pentru a se reabilita, rinocerii trebuie sa dezvolte legaturi sociale si sa primeasca o nutritie adecvata, precum si asistenta veterinara adecvata.

 

In colaborare cu PERFECT WORLD FOUNDATION, MARIA NILA este mandra sa sprijine CARE FOR WILD RHINO SANCTUARY, o organizatie sud-africana care se concentreaza pe salvarea, tratamentul si reabilitarea puilor de rinocer. Cand rinocerii sunt suficient de maturi pentru a fi reintegrati in salbaticie, acestia sunt eliberati intr-o zona protejata, departe de potentiali braconieri si alte amenintari.

 

Alegand MARIA NILA, faceti un pas catre o lume mai prietenoasa: activitatile de caritate de anul trecut au dus la o donatie de 50 000 de euro catre CARE FOR WILD RHINO SANCTUARY. Organizatia depinde pe deplin de donatii si aceasta contributie a facilitat ingrijirea a trei noi pui orfani de rinocer, actiune care nu ar fi fost posibila fara aceasta donatie.

 

Incepand cu 18 septembrie, afise cu fotografii realizate la CARE FOR WILD RHINO SANCTUARY de cunoscutul fotograf Peter Gehrke, vor putea fi achizitionate de pe marianila.com ca o actiune finala pentru rinocerii din acest an. Toate incasarile se indreapta catre reabilitarea puilor de rinocer, Anchor si Yster.

Anchor este un pui de rinocer salbatic, cu multa energie! Salvat la varsta de aproximativ o saptamana, este cel mai tanar rinocer din sanctuar. La numai 3 saptamani de la salvarea lui Anchor, Yester a fost gasit in stare critica dupa ce mama sa a fost ucisa de braconieri.

Pana cand echipa sa ajunga sa-l salveze pe Yster, puiul de rinocer s-a ascuns in tufis. Dupa aproximativ 2 km, acesta a intalnit brusc o turma de elefanti agresivi, care se indreptau spre el. Sprijinit de un oficial din Kruger Park, s-au facut incercari de a distrage turma, dar temandu-se pentru viata sa, puiul de rinocer a fugit intr-o alta directie, unde a fost gasit mai tarziu stand langa corpul mamei sale. Yster se recupereaza incet, iar sperante sunt, cu un prieten energic precum, Anchor, care nu pare sa oboseasca, el isi va recapata pofta de viata.

 

Initiativa de salvare si recuperare a puilor de rinoceri, o campanie lansata in 2019, de Ziua Mondiala a Veganismului, a continuat pe tot parcursul anului trecut si va fi urmata de un nou proiect important pentru urmatoarele 12 luni. La 1 noiembrie 2020, de Ziua Mondiala a Veganismului, Maria Nila va anunta proiectul caritabil din acest an impreuna cu THE PERFECT WORLD FOUNDATION.

 

De aceasta data, MARIA NILA a decis sa puna in centrul atentiei, protectia unui anumit mamifer marin cu un risc foarte mare de disparitie. Ramaneti la curent cu modul in care impreuna putem face diferenta!