14 noiembrie, București – Un vin bun esterecunoscut în primul rând prin recunoaștereaspecialiștilor și a consumatorilor. La fel s-a întâmplat și în cazul a șapte vinuri liniștite șivinuri spumante din portofoliul The Iconic Estate care au fost medaliate cu aur și argint la prima ediție a AMIGO’s Borfesztival, desfasuratîn luna octombrie, în Miercurea Ciuc.

Cele șapte vinuri din portofoliul The Iconic Estate declarate câștigătoare sunt:

Rhea – Viognier și Hyperion – Fetească Neagră 2014 au obținut cea mai mare distincție, Marea Medaliede Aur;
Colina Piatra AlbăRoșu 2017, La Umbra – Pinot Grigio și spumantele Millennium – Rose Summer Edition și Millennium – Demisesc, au fostrecompensate cu Medalia de Aur
Prahova Valley – Rose a fost distins cu Medalia de Argint.

Portofoliul The Iconic Estate are o prezență constanta la târguri și festivaluri naționale și internaționale, undeeste apreciat și premiat. Cele șapte medalii obținutesubliniază încă o dată faptul că The Iconic Estate se poziționeaza în topul producătorilor de vin români.

Noutatea cu care debutează AMIGO’S Borfesztival pe piața concursurilor este mixul de jurați: clienți HoReCa, somelieri, cursanți ai Wine & Spirit Education Trust șichiar reprezentanți ai Organizatorului. Cu toții au intratîn contact cu portofoliul expozanților în calitate de jurați. Comisiile formate, una pentru distilate și cincicomisii pentru vinuri au avut rolul de a premia șiconsemna cele mai bune băuturi din portofoliileproducătorilor.

Târgul de la Miercurea Ciuc a adunat zeci de producătoriconsacrați din România pentru deliciul vizitatorilor, darși în scop caritabil.  25% din încasările obținute în urmaorganizării acestui târg sunt donate către SpitalulJudețean de Urgență.

****

THE ICONIC ESTATE, membru al Alexandrion Group, este producător, exportator și importator selectiv de vinuri liniștite și spumante. Compania deține instalații de producție și depozitare, trei linii de îmbuteliere, depozit cu temperatură controlată și pivnițe subterane. Vinăria din Tohani, Gura Vadului, are una dintre cele mai mari pivnițe din regiunea Dealu Mare și o capacitate de procesare de 5000 tone de struguri pe an, fiind produse aproximativ 3,6 milioane de litri de vin anual, reprezentând  aproximativ 5 milioane de sticle. An de an, vinurile produse au fost premiate în diverse competiții internaționale, cea mai de notabilă fiind cea pentru primul producător român medaliat cu aur, pentru Prahova Valley Special Reserve Pinot Noir 1999 la Concours Mondial de Bruxelles în anul 2002.

THE ICONIC ESTATE vinde vinurile sale în mai mult de 40 de țări din întreaga lume și a devenit al doilea cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din România. Aproximativ 40% din producția anuală este vândută în străinătate, principalele piețe de export fiind: ​​Marea Britanie, Estonia, Germania, Letonia, Polonia, Belgia, Luxemburg, Olanda, Danemarca, SUA, Republica Cehă, Israel, Japonia, China, Thailanda, Singapore, Taiwan, Mexic, Finlanda etc .

THE ICONIC ESTATE detine peste 255 ha de podgorii într-una dintre cele mai fertile regiuni viticole din România, care asigură o parte semnificativă a strugurilor folosiți pentru obținerea vinurilor excepționale, Dealu Mare- o regiune similară cu două celebre regiuni vinicole europene: Piemonte în Italia și Bordeaux în Franța.

Calitatea vinurilor, valoarea, rafinamentul și distincția lor fac din THE ICONIC ESTATE unul dintre cei mai buni producători români de vin, care au valorificat potențialul și diversitatea viticolă a țării prin vinurile producție proprie: Rhein Extra, Hyperion, Neptunus, Kronos, Rhea, Theia, Colina Piatra Albă, Byzantium, Prahova Valley, Floare de Lună, Floarea Soarelui, La Umbra, La Crama și altele.

Pivnițele Rhein & CIE Azuga, parte din THE ICONIC ESTATE sunt cea mai veche locaţie unde se produce, fără întrerupere de la înființare (1892) și până în prezent vinul spumant după o metoda tradițională din Franța. Casa Regală a României apreciază vinurile din pivnițele noastre pentru calitatea lor superioară, numind THE ICONIC ESTATE furnizor oficial pentru vinurile liniștite și spumante.