The Iconic Estate, parte din Alexandrion Group, cel mai mare producator si distribuitor de bauturi spirtoase si vinuri din Romania, a dezvaluit noua identitate vizuala a spumantului Rhein Extra, in cadrul unui eveniment elegant, organizat la Palatul Elisabeta, in prezenta Majestatii Sale Margareta Custodele Coroanei si a Altetei Sale Regale Principele Radu. Seara Palatului Elisabeta dedicata valorilor romanesti a fost, totodata, un prilej de a onora valorile, cultura, traditia si istoria poporului roman si de a celebra 101 ani de cand spumantul Rhein, produs la Pivnitele Rhein & CIE Azuga 1892 a fost pentru prima oara Furnizor Oficial al Casei Regale a Romaniei.

 

Noua identitate vizuala a spumantului Rhein Extra, realizata la Paris de un designer celebru, reflecta adaptarea la contextul actual al pietei si pozitionarea mai clara in portofoliul de bauturi premium pe care Alexandrion Group le comercializeaza. Designul recreaza stilul « art nouveau » specific finalului secolului XIX si inceputului secolului XX, perioada cunoscuta drept « Belle Epoque ». Logo-ul Rhein Extra, care include simboluri regale, ghirlandele delicate de crini in culori pastelate si accentele de auriu prezente pe eticheta, contureaza o imagine rafinata si actuala, armonizata perfect cu povestea brandului, dar si cu prospetimea, perlajul fin si notele florale discrete ale acestui vin spumant. Pentru a le oferi consumatorilor oportunitatea de a se conecta mai usor cu brandul si de a savura vinurile din gama Rhein Extra pe deplin, istoria lor si a Pivnitelor Rhein & CIE Azuga 1892 este expusa pe eticheta.

 

In calitate de furnizor al Casei Regale sunt onorat sa fiu alaturi de Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei si de Alteta Sa Regala Principele Radu, pentru a sustine, inca o data, valorile Romaniei si traditia. Astazi, sarbatorim o etapa noua in colaborarea dintre Casa Regala a Romaniei si Alexandrion Group. Inca de la incoronarea Regelui Ferdinand I si a Reginei Maria, la Alba Iulia, in 1922, spumantul Rhein a fost prezent la toate evenimentele majore pe care Casa Regala a Romaniei le-a sarbatorit si este, poate, singurul spumant din intreaga lume, produs fara intrerupere din 1892. Este un lucru extraordinar faptul ca, dupa atatia ani, spumantul Rhein este apreciat din ce in ce mai mult in fiecare an, desi reteta nu a fost schimbata niciodata. Ceea ce am schimbat, in timp, a fost designul, “hainele” produsului, pentru a ne adapta la cerintele pietei. Iar astazi va prezentam aici, in premiera in Romania si la nivel global, spumantul Rhein in “haine noi”, a spus dl. Nawaf Salameh.

 

Tematica serii Palatului Elisabeta a ilustrat apropierea fata de valorile si traditiile romanesti si sustinerea acordata acestora, de-a lungul timpului, atat de Casa Regala a Romaniei, cat si de Alexandrion Group, prin intermediul Fundatiei Alexandrion.

 

Casa Regala a Romaniei a sprijinit intotdeauna romanii de care suntem mandri. Le-a recunoscut valoarea, i-a promovat si i-a ajutat sa urce si mai sus. Aceasta este si misiunea Fundatiei Alexandrion. Prin Galele Constantin Brancoveanu, Matei Brancoveanu si Trofeele Alexandrion ii onoram si le multumim oamenilor care construiesc o Romanie mai buna, o tara in care romanii plecati in strainatate sa se poata intoarce, iar generatiile tinere sa poata avea un viitor mai bun,” a adaugat Nawaf Salameh.

 

Rhein Extra, cea mai veche marca de vin spumant romanesc

 

Pivnitele Rhein & CIE Azuga 1892 reprezinta cea mai veche locatie unde se produce, fara intrerupere – de la infiintare si pana in prezent – vinul spumant Rhein Extra, dupa metoda traditionala – Champenoise. Povestea lor a inceput in 1892, atunci cand Wilhelm Rhein, descendentul unei familii germane stabilită de peste 500 ani in Brasov s-a alaturat celor catorva familii germane, care, la solicitarea Regelui Carol I, proprietarul mosiei Azuga- Predeal, au contribuit la dezvoltarea industrială a zonei.

 

Calitățile remarcabile ale spumantului Rhein Extra au fost recunoscute incă din 1906, cand vinul a obținut cea mai inalta distincție la “Expoziția Generala Romana”. O dovada in plus a rafinamentului acestui vin, este faptul ca spumantul Rhein Extra era servit in faimosul tren de lux Orient Express, care traversa Romania in drumul sau de la Paris spre Constantinopole.

 

An de an, Rhein Extra continua sa castige distinctii importante la competitii internationale prestigioase. Anul acesta, Rhein Extra a obtinut doua medalii de aur la International Wine Contest Bucharest Vinarium (Romania), in 2019 a castigat o medalie de argint la ProdExpo International Wine Competition (Rusia), iar in 2017 a fost premiat cu o medalie de argint la International Wine & Spirits Competition (Marea Britanie), iar acestea sunt doar cateva dintre medaliile din palmaresul sau.

 

Rhein Extra este  disponibil in marile lanturi de magazine, magazinele de proximitate, locatiile HoReCa, online shop-urile partenerilor Alexandrion Group si pe www.iconicdrinks.shop, parte a Alexandrion Group.